Актуелно

свечено отворање на Специјалистичко консултативните амбуланти


На 13 Ноември 2009год.  Геронтолошкиот Завод прослави 51 година од неговото постоење.
По тој повод свечено се отворија Специјалистичко консултативните амбуланти со

ЕХО на срце
ЕХО на абдомен
ЕХО на уринарен систем
Советувалиште за Дијабетес ПСИХИЈАТРИЈА
МЕДИЦИНСКА ПСИХОЛОГИЈА

Посета на болница во Руанда


 • img1
 • img10
 • img11
 • img12
 • img13
 • img2
 • img3
 • img4
 • img5
 • img6
 • img7
 • slider jquery
 • img9
carousel bootstrap by WOWSlider.com v8.0

Покана од шефот на болницата Ruhengeri, Др. Калач (Dr Kalch)
Состанок со директорот на болницата Др. Феликс Каигамба (director of Ruhengeri Hospital) Dr Felix Kayigamba)
Болницата покрива огромен дел од населението на Руанда кое е околу 10 000 000 жители. Во склопот на болницата постојат повеќе одделенија: интерно, ортопедија, физикална, гинекологија, психијатрија, педијатрија, инфективно...
Од Владата на Руанда имаше покана за присуство на најсвечаното нивно збиднување Крштевка на Мајмуните, каде оваа година се крштеваа 12 руандански мајмуни новороденчиња со руандански имиња. На оваа манивестација беа присутни целиот дипломатски кор, Премиерот и Министерката на внатрешни работи.


Теми
 • жртви на геноцидот со психијатриски пореметувања
 • епилептични болни чиј процент беше многу висок
 • психијатриски болни од блискиот затвор во Рухенгери
 • супервизија на терапијата кај психијатриските болни
 • хроничното одделение со работна и психотерапија на психијатар и психолог